Holistische Massage

Holistische massage is een helende en ontspannende lichaamsmassage. Bij een holistische massage is de massage niet alleen op de spieren gericht, maar ook op de geestelijke ontspanning. Het Griekse woord ‘Holos’ betekent ‘volkomen’, wat betekent dat holistische massage de gehele mens in ogenschouw neemt tijdens de
behandeling. Naast het lichamelijke aspect worden ook het geestelijke, emotioneel en spirituele niveau in de massage betrokken.

Holistische massage brengt je meer ‘in je lichaam’. Het helpt je niet alleen om spanning in spieren en
gewrichten los te laten. Ook emoties die in de loop der jaren in je lichaam zijn opgeslagen kunnen door de massage ‘loslaten’. Je zult daardoor in staat zijn om meer ruimte, levensvreugde en vrijheid te ervaren.

Klachten of symptomen worden niet onderdrukt of weggemasseerd, maar juist gebruikt om duidelijkheid
en zelfinzicht te geven. Slechts 1 persoon kan ontdekken wat zijn lichaam hem te vertellen heeft, en dat ben je zelf.

De intentie van de holistische massage is dus heel anders dan bij de traditionele massage.

Het verlicht op mentaal niveau stress en angst en helpt je bovendien bewuster te maken van je lichaam
als geheel, van de delen waarmee je in contact staat en die waarvan je je ‘afgesneden’ voelt. Als je eenmaal bewust bent van waar je energieblokkades zitten, kan je daarmee aan de slag en, door een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk en gezondheid.

Het is de bedoeling dat tijdens de massage emoties, herinneringen of gedachten naar boven komen. Het
gaat er om deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Pas dan kan de genezing beginnen.

De Holistische massage is geneeskrachtig voor het hele lichaam. Het masseren ontspant en stimuleert de
spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel. Verder stimuleert het de lymfestroom en het rekt het bindweefsel van de gewrichten op.

Je wordt gemasseerd met natuurlijke olie, die is verrijkt met diverse etherische olie. Deze olie voedt je huid en zorgt voor extra ontspanning. Sommige van de etherische oliesoorten hebben een ontgiftende werking, andere stimuleren de doorbloeding. Handgrepen gericht op de spieren worden afgewisseld, het zijn ontspannende aanrakingen die met name gericht zijn op de energie.

Holistische Massage is (vooral) aan te raden bij:

  • Stress
  • Oververmoeidheid
  • Neerslachtigheid
  • Emotionele gebeurtenissen
  • Processen van bewustwording
  • Lichamelijke klachten zoals stijve spieren, spijsverteringsproblemen, slechte doorbloeding, hoofdpijn en gewrichtspijn
  • Nervositeit