Ayurvedische massage

Ayur betekent leven en veda betekent kennis, een vijfduizend jaar oude traditionele Indiase geneeswijze. Ayurveda is doeltreffend in tegenstelling tot de westerste geneeswijze, deze laat vaak klachten verdwijnen zonder de oorzaak aan te pakken.

De visie en de missie binnen de ayurvedische geneeswijze is om het bewustzijn van de mens te vergroten. Wat vertelt je lichaam wanneer het uit balans is. Een klacht in je lichaam is een uiting van hoe het echt met je gaat. De mens is een microkosmos in de macrokosmos. Tussen de mens en de omgeving is een constante interactie. Denk maar aan wanneer iemand boos is hoe dat invloed heeft op zijn omgeving. Of wanneer iemand vrolijk is welke invloed dat heeft. Zo heeft je gemoedstoestand ook invloed op je lichamelijk functioneren. Bijvoorbeeld: de witte bloedlichaampjes bij een blij mens ligt in aantallen hoger dan bij iemand die veel agressie bij zich heeft. Deze bloedlichaampjes hebben een grote invloed op de werking van je immuumsysteem dus invloed bij ziekte en genezing.

Met de ayurvedische massage help je de spieren te ontspannen, het soepel maken van het bindweefsel, bloedvaten en lymfe beter te laten doorstromen. Ook beïnvloed je de energiebanen en chakra's.

De massage is geen therapie, geen geneeswijze op zich maar een van de manieren die bij kunnen dragen aan tot een betere evenwicht/balans.

De massage werkt in op de drie belangrijke fysieke stelsels die een mens heeft: Bloedsomloop, lymfe- en zenuwstelsel. ‬‭